Jouw winkelmandje
Geschat totaal (incl. BTW)
De opgegeven prijsindicatie kan licht afwijken van het effectieve gewicht en prijs doordat onze producten nog gewogen worden in de winkel.
Betaling gebeurt bij afhaling!
Bekijk overzicht
Helaas! Momenteel zitten er nog geen producten in je winkelmandje
Voeg producten toe
close

Account aanmaken

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Account aanmaken
close

Over ons

Wij zijn Stijn en Tine van De Bokke. Samen met ons team van flexi’s en jobstudenten zorgen wij voor heerlijk vlees van eigen kweek en een toonbank vol verse, huisbereide gerechten en charcuterie. 

Bij De Bokke schrijven we al sinds 2005 aan ons eigen verhaal van de korte keten, van boer tot bord. Voor ons staat de kwaliteit voorop, niet de kwantiteit. Dat proef je in al onze producten.

 

van boer tot bord, vol passie voor het vak

Geschiedenis van De Bokke

Het verhaal van De Bokke bestaat ondertussen uit heel wat verschillende hoofdstukken. Een constante die overal terugkomt: de passie voor het vak met aandacht en respect voor dier en milieu.
Geboortejaar Stijn
Met de paplepel ingegoten
Al van kleins af aan ben ik bezig met dieren. Ik groeide op in en rond De Bokke, de hoeve van mijn nonkel in Oedelem. Dat is ook de plaats waar mijn liefde voor dieren is ontstaan.
2005
De start van een eigen slagerij
Na mijn opleiding tot slager deed ik ervaring op bij heel wat verschillende plaatsen in de slagerswereld. In 2005 stapte ik mee in de slagerij naast de hoeve in Oedelem. Vanaf het prille begin was de korte keten voor mij heel belangrijk en zette ik daar hard op in.
2015
Blijven groeien in de juiste richting
Doorheen de jaren werd duidelijk dat de het verhaal van de korte keten een doordachte, wijze beslissing was die z’n vruchten afwerpt. In 2015 verhuizen we de slagerij naar een centrale, goed bereikbare locatie in Beernem.
2018
Van A tot Z, van boer tot bord
Na een succesvolle opstart in Beernem besluiten we in 2018 om de hoeve in Oedelem volledig over te nemen. Vanaf dan ligt de volledige verwerking in onze eigen handen en hebben we nog meer controle over de leefomstandigheden van onze dieren en de kwaliteit van onze producten.
Mei, 2022
Het Bokkepunt
We openen Het Bokkepunt. Naast onze hoeve in Oedelem komen twee gekoelde, overdekte automaten met een dagvers aanbod en plaats om jouw online bestelling op te halen.
Het Bokkepunt
Het proces van een lekker stukje vlees vraagt tijd, zonder forceren. We geven de natuur ook die nodige tijd en laten alles z'n gang gaan zoals het moet. Alleen zo verkrijgen we de lekkere smaak van onze producten.
Stijn
De Bokke, Beernem

Kwaliteit verzekerd, elke dag opnieuw

Wij kiezen voor de korte keten en dat heb je geweten!

Met de korte keten beperken we het aantal schakels tussen de producent en de consument. Vroeger, voor het bestaan van grote supermarktketens, was dit de norm en was kwaliteit eigenlijk een zekerheid.
Wij geloven al vanaf het begin van De Bokke in de korte keten. Enerzijds door eigen kweek en productie van runderen en schapen. Anderzijds door samen te werken met regionale leveranciers en producenten.

Zo hebben wij controle over de kwaliteit van het vlees en het welzijn van de dieren.
Alle dieren krijgen een kwaliteitsvol leven, doordat we ze voorzien van voldoende bewegingsruimte en plantaardige, gezonde voeding. Die voeding wordt ook ecologisch en in de regio geteeld.

We beperken het aantal kilometers en stress door ze comfortabel te vervoeren naar een slachthuis in de buurt.

Onze hoeve in Oedelem

Eigen kweek met passie voor de dieren

Op onze hoeve in Oedelem lopen zo’n 80 runderen en 25 schapen rond. We kweken de dieren op met gezonde voeding en zorgen voor extra veel buitenruimte.
De runderen en schapen wisselen elkaar af op de weides, waardoor ze beiden de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen en we geen pesticiden moeten gebruiken om de weides onkruidvrij te houden. Onze manier van kweken biedt niet alleen voordeel voor de dieren, maar ook voor het vlees dat we in onze toonbank leggen.
Ongeforceerd proces

We kiezen bewust niet voor massaproductie, om de smaak en kwaliteit van onze producten te garanderen. Het volledige proces van hoeve tot slagerij verloopt op een natuurlijke manier.

Mals en mooi rood gekleurd

Al onze runderen zijn Belgisch witblauw. Deze runderen zorgen voor natuurlijk mals vlees met een diepe rode kleur dat er smakelijk uitziet. 

Vol voedingsstoffen en vitamines

Onze koeien krijgen een mengeling van gras, maïs, spelt, hooi, tarwe en andere granen. Van april tot oktober mogen ze vrij grazen op de 5 hectare weiland rond de boerderij. Op die manier krijgt het vlees onze unieken gekende kwaliteit.